Ervaringen van kinderen, jongeren en ouders

Een 6-jarig meisje na een emdr sessie tegen haar moeder:

Ik ben blij dat ik nu weer een normaal meisje kan zijn. Ik kan eindelijk nu een leven gaan leiden, zoals het hoort te zijn.

Een 11-jarige vertelt:

Ik vond het superleuk en fijn om dingen met jou te bespreken. Het was leuk, omdat we ook spelletjes deden. Ik had het echt nodig. Bedankt voor alles. Ik vond het supergezellig. 

Een 14-jarige tiener zegt:

Ik vind het heel leuk om over alles met jou te praten. Ik leer mezelf beter kennen en voel me zekerder over mezelf.                                        

Na oudercoaching vertelt moeder Wilma:

Het geduld en het vertrouwen dat Marianne in ons gezin heeft helpen mij erg. Ik heb weer ruimte voor het hier en nu en kan weer genieten van de mooie dingen om me heen. 

Marianne, je bent een geweldige therapeut.

Een 7-jarige jongen na 1 EMDR sessie tegen zijn moeder: 

Ik vroeg hem vanavond naar de prik, hij keek uiterste verbaasd en zei: mam het is een wonder, ik snap er niets van maar ik heb er de hele dag niet aan gedacht!

Een moeder over de therapie van haar 2 dochters van 15 en 13 jaar:

Ze is minder angstig en “zit” minder in haar hoofd. Ze kon op een gegeven moment haar hoofd niet stoppen en dat lukt nu wel:-). Daarom extra fijn dat ze zo snel bij jou terecht kon, anders had de situatie misschien wel verergerd geweest en was ze somberder geworden en (nog) minder eetlust gehad. We zijn je dan ook erg dankbaar!! Mijn dochters vinden het heel prettig om met jou te praten en dat ze op jou kunnen terug vallen. Soms trachten mijn man en ik hetzelfde te zeggen, maar we zien dat ze het veel eerder van jou aannemen en hen dat geruststelt en daardoor ook ons.

Reactie van de moeder van een 9-jarig meisje:

Ik vind het, eigenlijk al een paar weken, heel goed met haar gaan. Zij vertelt nu sneller uit zichzelf iets in de kring. De sessies hebben, tot nu toe, dus al goed geholpen.

Zij gaat heerlijk haar eigen gangetje en lijkt sterker in haar schoenen te staan. Wel wil ze zich nog af en toe terugtrekken op de wc, maar ik heb het idee dat dit ook een stuk minder is geworden.

Reactie van de ouders van de 7-jarige Tycho:

Het gaat heel goed met Tycho! Hij is vrolijk, trekt zich minder vaak terug om uren te lezen. En hij lijkt ook minder moeite te hebben met zaken die hij spannend vindt. We zijn ontzettend blij dat hij meer zichzelf is en minder bezig is met iedereen om zich heen. We zijn je ontzettend dankbaar.

Reactie van de moeder van een 13-jarige dochter: 

Marianne is een hele goede en fijne therapeute die mijn dochter een stap in de goede richting heeft gegeven om meer in zichzelf te geloven en meer voor zichzelf op te komen.

Marianne is heel rustig en vakbekwaam en mijn dochter voelde zich erg op haar gemak bij haar.

De moeder van de 8-jarige Ayden zegt:

Toen de school en ik met de handen in het haar zaten, konden we gelukkig bij praktijk Veerkracht terecht. Ayden is duidelijk vaardiger geworden in het omgaan met zijn boosheid, heeft meer zelfvertrouwen en laat nu meer zijn lieve zachte kant zien na de sessies met jou. Ik vind het echt magisch hoeveel impact je op zijn gedrag hebt weten te maken in zo een korte tijd. Van een kind dat voor straf dagelijks in het kantoortje van de directeur zat voor het vechten, tot een kind wat nu veel lacht, meedoet met de les en het ontzettend naar zijn zin heeft op school en thuis. 

De moeder van de 6-jarige Neina vertelt:

Het was vooral voor mij een eye-opener dat ik mijn issues reflecteer op haar ‘zijn’. Ik snap nu veel beter dat de kinderen van mij verwachten om meer present te zijn als ze spelen. Ik merk dat het spelen nu beter gaat thuis. Ook het meebewegen met Naina werkt. Na de sessies kan ik haar nu meer waarderen. Als je haar ontwikkelcurve in een grafiek stopt dan zie je waarschijnlijk dat de groei enorm toenam na de 2de sessie met Veerkracht. Ze schuilt zich veel minder achter dat kleine meisje wat bang is en niets kan. Nu ze daar steeds meer uitkomt werkt ze ontzettend hard op school en heeft ze nog meer praatjes gekregen 😅 Het is echt een mooi mens met een bijzonder hartje. Zo eentje die letterlijk een brandend huis instapt om een vreemde te redden. Echter is het nu haar taak om ook zelf in te zien dat ze zo een mooi mens is. Ik zal haar voorzien van positieve feedback om haar te ondersteunen in dit proces.

Dank voor alle aandacht voor mijn kinderen en de wijze lessen voor mij. 

Een 20-jarige jongere zegt:

Ik ben erg blij met alle hulp die ik van Marianne heb gehad! Ik heb weer helemaal de rust gevonden die ik nodig had.

Ouders over hun 10-jarige zoon (na de therapie i.v.m. een fietsongeluk):

Het heeft nog even geduurd, maar vorige week, op een kille januariochtend heeft hij EINDELIJK de fiets gepakt. En nu kan hij niet meer stoppen!

Dus hartelijk dank voor alle gesprekken, zijn blokkade is verdwenen en hij heeft er echt lol in gekregen. Hij wil nu de hele tijd oefenen en bijzondere verrichtingen leren. We zijn enorm trots op hem. En hij gelukkig ook op zichzelf. Bedankt voor alles!

Reactie van een moeder over haar 9-jarige dochter:

Met mijn dochter gaat het momenteel erg lekker. Ook op school lijkt ze haar plekje te hebben gevonden. We zien haar groeien. Heel blij met hoe het nu gaat.

Ouders over hun 4-jarige zoon:

Heel veel dank voor de goede zorgen en hulp voor onze lieve zoon. Hij is het afgelopen half jaar dat hij bij jou was een heel stuk gegroeid! Lieve groet.