Integratieve jongerentherapie (fysiek of online)

Worstel jij met jezelf of met de wereld om je heen? Ervaar jij stress door bijvoorbeeld school of jouw thuissituatie? Voel je je onzeker over jezelf of ervaar je boosheid, verdriet, angst of somberheid. Jij bent niet de enige! In mijn praktijk ontmoet ik jongeren en jongvolwassenen die net als jij op zoek zijn naar meer geluk, ontspanning en zelfvertrouwen. 

Met alle plezier begeleid ik jou hierbij! Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je ‘gewoon’ je hart wilt luchten of je verhaal wilt delen
Je jezelf beter wilt leren kennen
Je last hebt van bijvoorbeeld stress, onzekerheid, somberheid of depressieve gevoelens, angsten of soortgelijke klachten
Je inzicht wilt krijgen in je gevoelens, emoties en gedrag
Je er klaar voor bent om op een andere manier in het leven te staan
Maak een afspraak

Jij bent het waard!

Het vergt moed om met jezelf aan de slag te gaan en op een andere manier in het leven te gaan staan. Ik heb bewondering voor jongeren zoals jij die deze stap zetten. Samen onderzoeken we welke verandering jij wenst voor jezelf. Misschien wil je je blijer voelen, (meer) vrienden maken, een doel in je leven hebben, sociaal vaardiger worden of meer eigenwaarde ontwikkelen. En als je hier echt voor gaat, dan ga je dat ook bereiken.  

Gun jezelf het allerbeste, je bent het meer dan waard!

Tijdens de sessies sluit ik aan bij wie jij bent en wat bij jou past.  Als het nodig is én jou dat aanspreekt maak ik gebruik van verschillende middelen, zoals:

Ontspanningsoefeningen
Creatieve middelen
Passieve en actieve imaginaties
Neurolinguïstisch programmeren (veranderen van negatieve gedachten en overtuigingen)
Elementen uit de mindfulness
Geleide meditaties
Ademhalingsoefeningen
EMDR

Online therapie

Als je ver weg woont of om een andere reden niet in staat bent om naar de praktijk te komen dan is het mogelijk online gesprekken te voeren. 

Of jij hiervoor kiest hangt af van wat jij prettig vindt en wat jouw persoonlijke situatie is. 

Online gesprekken zijn net zo effectief zijn als face-to-face gesprekken. Het voordeel is dat het laagdrempeliger is en jij in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. 

Het is handig dat je thuis een rustige plek hebt waar je niet gestoord kunt worden. Zodat je alle aandacht op jezelf kunt richten; voor het beste resultaat!

Laagdrempelige vorm van begeleiding

Net zo effectief als face-to-face gesprekken

Begeleiding vanuit je eigen vertrouwde omgeving

Maak een afspraak

EMDR: snelle verwerking van trauma's en nare gebeurtenissen

Als jij last blijft houden van een of meerdere gebeurtenissen dan kan emdr uitkomst bieden. Meestal gaat het om een gebeurtenis die heftig was en onverwachts plaatsvond. Zoals een ongeluk, pestervaringen, brand, intimidatie of overlijden van een dierbaar persoon of dier. Ook getuige zijn van een heftig voorval kan langdurige vervelende gevolgen hebben.

Niet de gebeurtenis zelf, maar jouw ervaring bepaalt welke impact die gebeurtenis op jou heeft gehad. Wat voor de een traumatisch is hoeft dat voor een ander niet te zijn.

Bij EMDR vindt een relatief snelle verwerking plaats. Ook hoef je het voorval niet volledig en veelvuldig her te beleven.    

Meer over EMDR

Wat is integratieve therapie

Een kortdurende therapie waarbij aandacht is voor alle aspecten van het kind of de jongere.

Wat is

Voor wie en welke klachten

Voor kinderen tussen de 4 en 12 en tieners en jongeren tot 21 jaar. 

Voor wie

Ervaringen

Wat vertellen ouders, kinderen en jongeren over de begeleiding? 

Reviews