Over

Mijn naam is Marianne Hielema (1970). Mijn hart ligt bij kinderen. Ik voel me bevoorrecht dat ik datgene mag doen wat ik het liefste doe, namelijk kinderen begeleiden in hun ontwikkeling waardoor ze weer vrijer en blijer in het leven staan. 

Mijn achtergrond

Na mijn studie Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit van Groningen heb ik afwisselend in het bedrijfsleven en enkele jaren als vrijwilligster op projecten voor straatkinderen in Mexico en Sierra Leone gewerkt. Wat mij fascineerde en raakte was dat deze kinderen ondanks alle problemen over een enorme overlevingskracht en veerkracht beschikten. Het intrigeerde me dat elk kind op zijn eigen manier uiting gaf aan zijn problemen.

De wens om deze kinderen en kinderen in het algemeen te begeleiden bij hun problemen werd steeds sterker. Na het verblijf op deze projecten heb ik dan ook het roer omgegooid en ben ik de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie gaan volgen. Het werk in het bedrijfsleven kwam steeds verder van me af te staan. Toen de gouden kans kwam om als gezinscoach bij het Leger des Heils aan de slag te gaan heb ik die gegrepen. In dit werk begeleidde ik gezinnen met uiteenlopende problemen en gaf ik opvoedingsondersteuning. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in de werking van gezinssystemen.

In 2007 ben ik gestart met het geven van therapie vanuit mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik een periode therapie gegeven op een school voor speciaal basisonderwijs.

Wat ik belangrijk vind is mezelf te blijven ontwikkelen. Hiertoe volg ik cursussen en workshops en verdiep ik mij in bepaalde onderwerpen door middel van literatuur. Veel van de ervaring die ik heb opgedaan door het volgen van workshops geef ik weer door aan de kinderen die in de praktijk komen. Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe kinderen hierdoor opbloeien en weer blij zijn met zichzelf!

Kindertherapie

Volledige aandacht voor jouw kind in een speelse omgeving. Snel naar de kern van het gedrag. Jouw kind ervaart in korte tijd meer rust, levensvreugde en lichtheid.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen

Jongerentherapie

In alle openheid luister ik naar jou en jouw verhaal. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om weer volop van het leven te kunnen genieten.

Voor tieners en jongeren tussen de 12 en 21 jaar.

Jongeren
EMDR om trauma's te verwerken

EMDR

Als je voor langere tijd last blijft houden van een nare gebeurtenis. Een snelle verwerking waardoor je je weer fijner en lichter voelt.  

EMDR

Blog

Hoogbegaafdheid

Het is net alsof hij niks echt leuk vindt en hij nergens echt warm voor loopt, vertelt een moeder tijdens een intakegesprek over....

Lees verder

Hoe ga je om met de emoties van je kind?

Op een nieuwssite las ik dat ruim een kwart van de mensen het niet uiten van emoties als grootste gemis in de opvoeding....

Lees verder

Het belang van een goede ademhaling

De ademhaling is de brug die het leven verbindt met bewustzijn, je lichaam verenigt met je gedachten.
(Thich Nhat Hanh)

Het uitzicht was....

Lees verder