Integratieve kindertherapie

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Niet de methode, maar jouw kind met zijn of haar klachten(en) staat centraal. Samen met jouw kind ga ik snel naar de kern van de klacht. Hierdoor staat hij of zij in gemiddeld 3 tot 12 sessies weer lichter en met meer zelfvertrouwen in het leven.

Elk kind is speciaal en uniek. Een standaard therapie bestaat dan ook niet. Tijdens de therapie sluit ik aan op de belevingswereld van jouw kind. Hierdoor voelt hij of zij voelt zich snel op zijn gemak. Binnen deze veilige setting kan jouw kind zich positief ontwikkelen en zijn of haar gedrag veranderen.

Maak een afspraak

De therapie start met een intakegesprek met de ouder(s) of opvoeder(s). Tijdens het gesprek staan we uitgebreid stil bij de ontwikkeling van jouw kind en waar hij of zij tegenaan loopt. Ook kun je jouw ervaringen met jouw kind delen. In dit eerste gesprek kun je al nieuwe inzichten krijgen die waardevol zijn in het contact met jouw kind.

In het intakegesprek formuleren we de doelen voor de therapie die gedurende de sessies met jouw kind kunnen worden bijgesteld en aangevuld. 

De therapie begint gelijk bij de eerste sessie. Alles wat jouw kind wel of niet laat zien of zegt is informatie voor de therapie. 

Na gemiddeld 3 tot 5 sessies hebben we een oudergesprek. Hierin koppel ik mijn bevindingen op basis van de therapie terug en bespreken we de ontwikkelingen van jouw kind. Ook is er ruimte voor specifieke opvoedingsvragen. Op basis van het oudergesprek bepalen we samen hoe we verder gaan. 

Maak een afspraak

Wat is integratieve therapie

Een kortdurende therapie waarbij aandacht is voor alle aspecten van het kind of de jongere.

Wat is

Voor wie en welke klachten

Voor kinderen tussen de 4 en 12 en tieners en jongeren tot 21 jaar met uiteenlopende klachten. 

Voor wie

Ervaringen

Wat vertellen ouders, kinderen en jongeren over de begeleiding? 

Reviews